Krabi hőse
2015. október 18. írta: Bangkok Charlie

Krabi hőse

Szívet melengető történet. Nem sokat töprengett a thai férfi, amikor meglátta a két bajba került turistát a Krabi folyó torkolatánál. Az idős norvég házaspár madárfotókat szeretett volna készíteni, de amikor a sáros parton beljebb mentek, megsüllyedtek és nem tudtak kijönni a mocsaras terület fogságából. A 44 esztendős Chat Ubonchinda éppen arra járt kis csónakjával és önfeláldozó módon sietett a turisták segítségére. Először kimentette a fényképezőgépet és a csomagjukat, majd próbálta kiemelni őket a sárból. Nem sikerült, mert a thai férfi jóval kisebb. Ezután hasra feküdt a sárban, biztatva a turistákat, hogy így rátámaszkodva ki tudnak evickélni. Később Chat meg is jegyezte, hogy az asszony kisebb volt, de a férfi 100 kg feletti, így kicsit aggódott, hogy kiújul a lumbágója. Miután kiszabadította a turistákat, búcsút intett és ment vissza a csónakjához.

krabi_hos3.jpg

Az egész akciót levideózta egy bangkoki fotós a közelből, feltette a Facebookra és szombatra már világhírű is lett Chat. Amikor a Channel 3 sztárműsorvezetője felhívta Bangkokból, akkor csak szabadkozott, önkéntelenül segített, nem várt cserébe semmit.

 

A norvég házaspár a szerencsés megmenekülés után természetesen keresni kezdte a megmentőjüket. Végük Krabi kormányzójának segítségével jutottak el Chat házához. Néhány hírrel szemben a thai férfi nem halász, csak szabadidejében, hobbyból szokott halászni. Főállásban építőmunkás, azokat a betoncölöpöket szokta leverni, amire később a házszerkezetet fel szokták húzni Thaiföldön. Kemény munka, nem fizet jól.

chat.jpg

Barátai szerint amúgy Chat egyszerűen ilyen, rendszeresen szokott önzetlenül segíteni. A thai tévés műsorvezető úgy döntött az interjú után, 10.000 bahtot (kb. 80.000 forintot) utal thai férfinak, Krabi kormányzója, a helyi Vöröskereszt, na meg természetesen a norvég házaspár is vitt neki ajándékot, hogy a szerencsés történetnek szép vége legyen.

krabi_hos1.jpg

krabi_hos2.jpg

***

Érdemes a Bangkok Charlie Facebook oldalra feliratkozni, vagy a Twitter folyamot követni, mert ott szerepelnek mindig a legfrissebb hírek, röviden

*

Szállásfoglalás magyarul: Agoda vagy Booking.com Neked nem kerül többe, de a blogot támogatod vele

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

vackor1 2015.10.19. 16:53:29

Vannak még EMBEREek...
( amúgy hála Istennek itthon is elég sokan - mint a világon mindenhol - , de sokkal menőbb az értéktelen , celebnek- nevezett senkiháziakat sztárolni , az emészthetőbb a népesség - sajnos - jelentős részének )

Kelly és a szexi dög 2015.10.19. 16:53:29

Na, ez szép történet volt!