Pattayai diszkótűz 8 halálos áldozattal
2006. május 08. írta: Bangkok Charlie

Pattayai diszkótűz 8 halálos áldozattal

Leégett a pattayai Route 999, a szomorú végeredmény 8 halott és több mint 50 sérült. A tűz kora este csapott fel, korai vélemények szerint a bejárat feletti neon elektromos hibája okozta a katasztrófát, a legfrissebb híradásokban már egy hegesztő próbálta javítani a légkondit és a lehulló szikrák gyújtották fel a diszkó belsejét. A tűz villámgyorsan terjedt, egy ember az épületben vesztette életét, 7 további pedig kórházba szállítás után halt meg. Tanulságos végigolvasni az esetről szóló híradásokat, kiderül, mennyire lehet támaszkodni a thai sajtóra – mert bár ugye ez csak egy blog, de azért Bangkok Charlie ad arra, hogy amit leír, az legalább nagyobbrészt igaz legyen. Két angol és egy thai nyelvű napilap összevetése után azonban nem lehet eldönteni, hogy pontosan mennyi áldozatot követelt az eset. A thai Daily News szerint a Coyote Club 6 thai táncosnője vesztette életét, valamint egy thai és egy farang férfi. A Bangkok Post szerint az áldozatok mind a klub alkalmazottai voltak, 5 férfi és három nő. A The Nation 7 halottról ír, 4 nő és egy férfi a kórházban hunyt el, a klubban megégett két további áldozat nemét nem tudják (itt valószínűleg a lapzárta miatt nem frissült a hír). Húsz tűzoltóautó 45 percig küzdött a lángokkal, a sérültek és a halottak nagy száma köszönhető annak, hogy nem volt vészkijárat, mindössze egyetlen ajtón keresztül tudtak a klubból kimenekülni. Az anyagi kárt mintegy 70 millió bahtra becsülték. Nem vagyok Pattaya szakértő, ha valakinek van további híre, emléke a helyről, komentezzen bátran!

Update: helyi tudósítás fényképekkel a Pattaya City News oldalain.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

[HUN]AK47® 2006.05.10. 00:44:09

Szegény szerencsétlenek. Kár értük. Ezek a nyamvadt diszkótüzek... itt Pécsett is leégett egy diszkó, nem tudom mi volt mert már 2 éve történt, vagy másfél. Rossz lehet halálra égni. Senkinek sem kívánok ilyet.