A thai sztyuvik zaklatása
2006. május 11. írta: Bangkok Charlie

A thai sztyuvik zaklatása

Ahogyan a Thai Airways vezetői elképzelikGyakran olvasom én is, hogy sokan dicsérik a Thai Airways, sőt általában az ázsiai légitársaságok szolgáltatásait, gyakran kiemelve, milyen kedvesek a stewardessek ezeken a gépeken. És ezt a kedvességet félre is lehet érteni. Néhány napja írtam az esetről, hogy ítélet született egy repülőgép fedélzetén elkövetett szexuális zaklatás ügyében – milyen szép hivatalos megfogalmazást tudok! -, de olvasom a Bangkok Postban, hogy ezzel nincs vége a történetnek. Női szervezetek a thai stewardessek egyesületével közösen felszólították a Thai Airways vezetőit, itt az ideje, hogy komolyan gondolkodjanak el arról, miként lehetne megvédeni a szexuális molesztálástól dolgozóikat. Érdekes megállapítás, hogy egy felmérés szerint jóval nagyobb mértékben zaklatják a thai sztyuvikat, mint más társaságok légikisasszonyait. A skála széles, a vaskos beszólásoktól a tapogatáson keresztül a wc-n megkísérelt nemi erőszakig terjedt. A Cabin Crew Assiociation szóvivője szerint az elkövetők gyakran magukat törvény felettinek képzelő emberek, akár politikusok, parlamenti képviselők. A megoldás a szigorúbb büntetés és a kevesebb fedélzeti ital jelentheti, bár most kampányt indítanak, amihez logó- és szlogen pályázatot hirdettek meg. Nyeremény is van természetesen: business class repülőjegy, két éjszakai szállással Thaiföldön.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Robi 2006.05.11. 18:48:27

Szia!

Erről egy Egyesült Álamokba tett utam jut eszembe. A melettem ülő utas szép lassan lerészegedett a tarnsatlanti járaton, aztán kiderült, hogy még a belföldi járaton is szerncsém lesz hozzá, szerncsére ott már nem mellettem ült. No és ugye egy tarnszkontinentális turistaosztályon náron nem igazán van másik hely, ahova át lehetne ülni. Én megtiltanám az alkohol felszolgálását a repülőgépeken, legalábbis az ilyen nagy távolságú járatokon.

Robi 2006.05.11. 18:51:01

A kórház kapcsán kérdezted, hogy mi érdekelne pontosabban. Arra is gondoltam , hogy halasztanék egy évet, és ha lehet, valamilyen asszisztensi munkakörbe elmenni dolgozni.

[HUN]AK47® 2006.05.12. 17:18:27

Én adnék nekik egy gázsprét :P
Fújják le vele a tisztelt utast... vagy egy sokkolót :D
Elmenne a "tisztelt" utas kedve tőle. Vagy képezzék ki őket valami önvédelmi sportra :D

Különben is, ha a "tisztelt utas" kibírja Bangkok-ig, ott már annyi és olyan nőt talál, hogy jódarabig tart, mire elég nemi kapcsolatot létesítsen ahhoz, hogy hazautazzon Thaiföldről.


Van egy őrült ötletem: mi lenne, ha ezeket akik nem bírnak a vérükkel, mondjuk többet nem szolgálhatnák ki az adott társaságnál szesszel? Ha pedig akkor is molesztálja a légiutaskísérő hölgyet, egyszerűen tiltsák ki az adott légitársaság gépéről. Azt hiszem, egy ember nem okoz nagy veszteséget a cégnek.

A thai nők valószínűleg sokkal kedvesebbek a fehér nőknél, én személy szerint így tapasztaltam, internetes beszélgetések után. A szex szép dolog, de csak ha kölcsönösen akarják, a nemi erőszak csak az egyiknek jó, a másiknak szenvedés. Az ilyenek menjenek bordélyházba, ott akármelyik nőt választhatja, mivel ez a munkájuk.

Normális esetben a légiutaskísérő hölgyek (stewardess) feladata felszolgálni az ételt, italt, meg ilyesmik, nem pedig hogy nyújtsanak szexuális szolgáltatást. (megjegyzem, vicces és hasznos ötlet volna egy olyan légitársaságot csinálni, ahol a stewardess-ek plusz pénzért extra szolgáltatásokat is bevállalnának).

Bangkok Charlie · http://thai.blog.hu 2006.05.15. 17:30:19

Robi: kíváncsi leszek a végeredményre. A thai munkaerőpiac elég sajátságos, van egy csomó foglalkozás, amire nem adnak munkavállalási engedélyt a külföldieknek. Így bizonyos üzletágakban alacsonyabb színvonalú beosztásokat csak thaiok tölthetnek be, pl. szállodaiparban csak menedzseri szinten lehetnek farang dolgozók.

Atti Phetchabun 2007.03.06. 19:03:45

Szeretnék dolgozni Thaiföldön

Bangkok Charlie · http://thai.blog.hu 2007.03.07. 06:29:32

Hogy klasszikust idézzek: És ezt így hogy? ;-)