Feldarabolta internetes szerelmét
2006. május 11. írta: Bangkok Charlie

Feldarabolta internetes szerelmét

Egy egészen elképesztő bűntény adott beszédtémát a bangkokiaknak a héten. A horrorfilmbe illő történet azzal kezdődött, hogy találtak egy alaposan megcsonkított, a felismerhetetlenségig összeszabdalt női holttestet. Pontosabban először Bangkok egyik kerületében előkerült a teste és a bal karja, később, egy másik kerületben rábukkantak a fejre, a jobb karra és a lábakra. A rádióban leadott körözésre jelentkezett egy taxisofőr, aki emlékezett egy zavart utasra és két gyanús csomagra a megadott körzetben. Így jutottak el a rendőrök a 33 éves pakisztáni Muhammad Arifig, akinek szállodai szobájában megtalálták az asszony véres ruháit, a késeket, a beismerő vallomása nyomán pedig kikerekedett a történet. Körülbelül egy hónapja ismerkedett meg a férfi az interneten a 28 éves thai Dissanee Thongnakthae-vel, aki angoltanárnő volt Ubon Ratchathani egyik iskolájában. A chatelés után Bangkokban találkoztak a hétvégén egy kávézóban, a férfi szerint jól indult a kapcsolat, már legalábbis ha ezt jelenti, hogy a találkozót háromszor is szex követte. Ezt követően azonban hirtelen fordulat, a thai tanárnő rájött arra, a külföldi férfi hazudott neki, korábban ugyanis azt állította, spanyol állampolgár. A férfi elmondása szerint a cérna akkor szakadt el, amikor az asszony pénzt követelt tőle, többek között a bangkoki repülőjegyére. Ezután elvakult düh, megfojtotta egy párnával, majd megpróbálta eltűntetni a holttest.

Természetesen a kormányzat is megszólalt, az illetékes felhívta a figyelmet az internetes chatelés veszélyeire, az ismeretlen ismerősökkel való találkozásnál legyenek óvatosak a thai nők. A háttér megértéséhez hozzátartozik, hogy a szegényebb vidékről és családból származó lányok minden vágya a külföldi – és éppen ezért gazdagnak gondolt – farang férj, aki elhozza a kánaánt és a kiemelkedést (ez az álom sokszor új házat jelent a faluban, pickupot a családnak, aranyat a menyasszonynak). A pakisztániak – és még néhány környékbeli ázsiai ország férfijai - nem tartoznak az álomlovagok közé, ezért is hazudják magukat spanyolnak, vagy például franciának. A thai nők teljesen természetesen módon próbálják pumpolni az udvarlókat, a thai szokások szerint errefelé a férfi nem férfi pénz nélkül. Mindezek természetesen nem adnak semmiféle magyarázatot a rituális rémtettekre, de a nemzetközi társkereső oldalak fényképei között böngészve érdemes elgondolkodni.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

[HUN]AK47® 2006.05.12. 16:47:47

Ez tragikus. Nem hiszem hogy a pakisztáni beszámítható volna. Előbb olvasson utána pár szociológiai munkában, vagy nézze meg a társkeresőket. Én is láttam nemzetközi társkeresőn olyat, hogy 18-23 közti thai és fülöp-szigeteki csajok hirdetik magukat, hogy amerikai vagy nyugat-európai, 25 és 40 közti férfiak jelentkezését várják. Ez logikus, egy 25 éves tehetséges pályakezdő közel áll a szívükhöz, és már lehet elég pénze rá, hogy eltartsa a szíve hölgyét. A 40 éves már annyira nem az esete, de belefér, főleg ha egy elvált, jólmenő üzletember. Elköltözik a férfihoz, szul neki pár gyereket, dolgozik, kap állampolgárságot, néha meglátogatják a távolkeleti rokonokat és minden hónapban utalnak haza a közös vagyonból a lány családjának.

Figyelem: Ez a személyes véleményem, ami nem tükrözi sem a thai.blog.hu oldal, sem semmilyen szervezet véleményét.
Én nem minősítek senkit. Mindenki azzal él akivel akar, feltéve hogy akit kiszemelt, az is őt választja.