Metal Zone Pub
2006. május 19. írta: Bangkok Charlie

Metal Zone Pub

Mindenki tudja az örök igazságot, amíg a föld kerek, mindig lesznek rockerek! Így mi is úgy döntünk, egy életünk, egy halálunk, a bangkoki heavy metal pubot márpedig meg kell nézni. A belépő 300 baht, standard ár, egy ital foglaltatik benne. Döbbenetesen kicsi a hely, a színpaddal szemben 7-8 asztal, székekkel, mögöttük rögtön a fal, ahová még egy pulthoz lehet felkapaszkodni. Elvileg van emelet, de gyakorlatilag olyan kevesen vagyunk, hogy még ez kicsinyke földszint is elég. Szerencsére a zenekar vérpofi, cseppet sem zavarja, hogy kb. tízen üldögélünk a teremben. Üldögélünk? Ja, nincs küzdőtér, headbang, de békés ücsörgésről sem lehet beszélni, kapaszkodni kell két kézzel a székbe rendesen, különben a hangerő nekiszögez a falnak. A cca. 100 négyzetméteres helyiségben legalább akkora hangosítás van, amennyi hangládát elcipelnek a Tankcsapda Kisstandionbeli koncertjére - alapoknál szigorúan két emelet a Marshall gitárerősítőkből, ahogy kell! Ekkor kezdem megérteni a furcsa beléptetési rendszert. Az ajtón kívül, az utcán egy recepciós pult, ahol be kell csengetni a lét és kiválasztani, hogy mit akarunk inni. A fazon ezután mobiltelefonon megrendeli az italt, majd közli, jó szórakozást, fáradjunk be a "terembe". Felhívja még a figyelmünket, bent nincs pincér, ha újabb kört akarunk rendelni, ki kell jönni az utcára. Persze, jövök rá miközben a dupla lábdob ereje békésen gyomroz, hogy esély se volna a pincérrel való kommunikációra. A hely tökéletes időutazásra azoknak, akiknek a 70-es évek végére, 80-as évekre esett a fiatalságuk, mintha az ősrégi Judas Priest, Black Sabbath vagy Kiss polimer kazettákat hallgatnám, csak most élőben, tisztán, erősen szól az engesztelhetetlen és mély hittel előadott metál. Tökéletes az illúzió és a felszerelés, a zenekar bőrszerkóban, tiszteletre méltó rőzsék, virgaparti, csipegetés, kőkemény riffek - de azért a blog itt nem fog átváltozni Metal Hammerbe. Sajnos azért az idő eltelt rajtam, kiderül, nem szeretem az ennyire egyszerű és ősrégi metált, no meg szűk óra alatt elfáraszt a hangerő, így a misztikus utánrendelés intézményét nem próbáljuk ki a valóságban.

Metal Zone Pub
Cím:  82/3 Soi Lang Suan, Ploenchit road (tel: 02 255 1913). Nyitás este 9.30 (telefonon érdemes ellenőrízni, mert mintha csak hétvégén lenne nyitva)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.