Tesco gazdaságos thai-módra
2006. május 25. írta: Bangkok Charlie

Tesco gazdaságos thai-módra

Thaiföldön is van természetesen Tesco, csak itt Tesco Lotusnak hívják. A lényegen nem változtat, a legkisebb utcáktól a legfőbb utakig mindenhol ott van a multi. A hipermarketek mellett itt létezik a kisebb Tesco Lotus Express, melyek általában a családi minimarketek és a 7 Eleven franchise tulajdonosokra hozzák a szívbajt. Hipermarketből, ha jól bogarászom a thai corporate oldalt, van 55 darab, míg a kisebb Expressből 151 jelen pillanatban. A taktika ugyanaz, mint Magyarországon vagy Angliában: egyszerű kiszolgálás, olcsó árak. Itt egyébként a legnagyobb ellenfél hipermarket téren a Carrefour és a BigC lánc, valamint az egy súlycsoporttal könnyebb Jusco; az Auchan vagy a Cora nem versenyzik errefele. S ha Tesco, akkor Tesco gazdaságos mindenféle, ezért is íródik ez a bejegyzés, ugyanis most olvasom a Bangkok Postban, hogy a verseny kedvéért radikálisan növelni kívánják a saját neves termék kínálatot. Hihetetlen számokat látok: jelen pillanatban 700 kategóriában több mint 2200 termék szerepel a polcokon Tesco logóval. Egy 70 fős csapat kutatja folyamatosan a piacot, hogy mit lehetne még a saját zászló alá bevonni, a céljuk, hogy az év végére további 700 termékkel bővüljön a kör. A forgalomnak jelenleg a 9-10 százalékát teszik ki a Tesco brand cuccok, ezt akarják 13 százalékra emelni. S most jön a számomra elképesztő szám, Angliában, a Tesco őshazájában 7000 és 10.000 között van a saját termékek száma!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

piloland 2006.05.27. 10:15:27

Bocs, hogy kötekedek, csak a teljesség kedvéért: még van a Foodland, bár ebböl kevés van. Ennek ellenére a választék föként a külföldi vevökre van kiélezve, ha jól tudom. Tehát csakis ezért szerettem volna megemlíteni.

Bangkok Charlie · http://thai.blog.hu 2006.05.30. 09:36:09

Nem veszem kötözködésnek a kiegészítéseket :-) Bár azért a Foodland és a Tesco nem egy súlycsoport. Egyébként Foodland mellett a másik külföldiekre kihegyezett kisebb lánc még a Villa Market, ennek az egyik legjobb boltja van az Emporiummal szemben. Pont a farang áruk és célközönség miatt a Foodland és a Villa Market nem tartozik az olcsó helyek közé.

[HUN]AK47® 2006.05.31. 18:16:15

És a Tesco mennyire olcsó? Hasonló cuccokat lehet kapni benne mint itthoiakban (Magyarország)?

Bangkok Charlie · http://thai.blog.hu 2006.06.01. 08:09:08

Kattints rá a Tesco honlapjára, van angol nyelvű verzió is, ott a shopping menüpontban meg tudod nézni az akciós termékek árait. Bahtban vannak feltüntetve, olyan 5.4 körül kell szorozni, hogy megtudd mennyi forintban.