Egyetemista szerencsejátékosok
2006. június 08. írta: Bangkok Charlie

Egyetemista szerencsejátékosok

Tényleg nem szeretnék teljesen elmenni bulvárba, de néha meglepődök a thai újságokat forgatva. A farang csak felszínesen karistolgatja a thai kultúrát, nehezen lát a színfalak mögé. Itt élve természetesen több dolgot megismer, lát, tapasztal, és gyakran meglepődik. Többször említettem már, hogy a thaiok közül sokan – és ez jellemző még néhány ázsiai népcsoportra, hogy ne diszkrimináljunk – nagyon keményen rabjává tud válni a szerencsejátéknak. Ezért is tiltott itt minden formája, ennek ellenére elegendő elmenni egy thai boksz meccsre, ahol a vastag aranyláncos bukik leplezetlenül dolgoznak, körben állva széles karmozdulatokkal, ujjaikkal mutatják az aktuális oddsokat. Ahogyan egyre jobban verik a ring közepén a derék muay thai harcost, úgy csökkennek a nyerési esélyek a ringen kívül is.
 
Na szóval, miért is a távoli bevezető. A focivb és a szerencsejáték az egyetemista fiatalokat is fenyegeti. Nem is vicces módon. A játék és adósságok vége ugyanis verés, szexuális erőszak és akár öngyilkosság is lehet. A The Nation idézi Amornwit Nakhonthap, a neves Chulalongkorn University professzorát: felmérések alapján arra számítanak, hogy 1.5 millió diák vesz részt az illegális fogadásokban, ráadásul ezek közül 120 ezer még csak általános iskolás. Az egyetemisták általában meccsenként 100 és 1000 baht között fogadnak. A gond akkor kezdődik, amikor vesztenek és gyűlik az adósság, bukmékerek semmitől sem riadnak vissza. A professzor említ is néhány megtörtént esetet: egy fiút elraboltak az iskola elől, s addig nem engedték szabadon, amíg a szülei nem rendezték az adósságát. Egy másik történetben pedig egy lányt kényszerítettek prostítucióra, hogy így törlessze a barátja tartozását. Aki nem hiszi, annak itt az eredeti hír.

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.