Utolsó kommentek:

TIE fighter_ 2019.08.04. 05:52:24

@A Mester_: Érdekes, hogy szinte mindenhol, mindig a muszlimok okozzák a bajt.

Bejegyzés: Bomba robbant a talpam alatt

Kelly és a szexi dög 2019.08.04. 05:52:31

Csak a Nana Plaza felé ne menjenek!

Bejegyzés: Bomba robbant a talpam alatt

Kivancsi 2019.08.03. 16:00:05

jol van megnyugodtam azt mertem feltételezni hogy vmi megvadult budhista csoport probalkozik..... de nem a tortenet a szokasos pukkantas utan huztak a beluket le délre malajzia felé.... szoval akkor megint csak a beke vállasainak hivei pukkantottak kavarjak a fost mindenfelé a malaj-indonez ordog tengelyebol probálkoznak Fulopszigeten is.... haborut vivnak ellenuk Duderte kereszteny erői!

Bejegyzés: Bomba robbant a talpam alatt

A Mester_ 2019.08.03. 15:59:50

Thaiföld napjainkban egy belső feszültségekkel teli ország. A déli régiókban (Pattan) iszlamista csoportok destabilizálják a helyzetet (noha országosan csak 5% a muszlimok aránya). Északon kínai etnikumok követelnek nagyobb szabadságot, a fővárosban és környékén a kábítószer-kereskedelem és a szexturizmust működtető prostitúció a meghatározó, mindenhol jelentősek az alvilági szervezetek és az ország nem találja a demokráciához vezető utat, a nemrégiben megkoronázott X. Ráma király erőfeszítései ellenére sem.

Bejegyzés: Bomba robbant a talpam alatt

invalid user name 2019.08.03. 15:59:29

de akkor ezek tényleg pici bombák voltak, max néhány tíz gramm töltet, fojtás alig, repeszek alig.

Bejegyzés: Bomba robbant a talpam alatt

UtazóTódi · utazotodi.blog.hu 2019.06.14. 10:36:16

Én kétszer voltam Thaiföldön az elmúlt években, Bangkok, Krabi és Phuket környékén, egyetértek, hogy nagyon utána kell nézni mindennek. Nemcsak a klímának, de a helyi szokásoknak, ételeknek, állatoknak, stb. Aki nem veszi a fáradtságot, hogy megnézze hova megy és mi várja ott, az meg is érdemli. Mi párommal rengeteget olvasunk minden út előtt a közlekedésről, éttermekről, szállodákról, látnivalókról, mert nem szeretjük a meglepetéseket. A második útról épp most írok a blogomon: www.utazotodi.blog.hu

Bejegyzés: Tévedések, tévhitek Thaiföldről: A klíma

kutyás majmok országa (törölt) 2019.05.18. 10:01:02

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "Az ilyen irodalmat angolul azért havják úgy, hogy fiction."

Köszönjük, Emese!

Bejegyzés: A híd a hamis folyón

Bobby Newmark 2019.05.17. 17:01:13

Egy katanát nem tudsz körbeforgatni a hasadban, mert az hosszabb mint a karod. Harakirit wakizashival vagy tantoval műveltek. A katana a havernál volt, aki levágta a fejed mikor végeztél.

Bejegyzés: A híd a hamis folyón

Kovacs Nocraft Jozsefne 2019.05.17. 17:01:11

A történelmi környezetbe helyezett filmek és regények 99%-a a valóságban meg nem történt vagy nem úgy megtörtént eseményeket mutat be. Az ilyen irodalmat angolul azért havják úgy, hogy fiction.

@Egyallampolgar:

"Nehogymár a Thai állam az amcsi 50-es évek filmgyártása szerint tart emlékezetet?!"

Pedig a poszt alapján - és én ezt erősen el tudom hinni - tényleg ez történt. Az üzlet nagy úr ám!

Bejegyzés: A híd a hamis folyón

Terézágyú 2019.05.17. 13:50:39

"A regény francia szerzője, Pierre Boulle, életében nem járt Thaiföldön"

Lehet, hogy pont Thaiföldön nem járt, de "1936-tól három éven keresztül technikusként dolgozott egy brit gumiültetvényen a mai Malajzia területén. A második világháború kitörésekor behívták a hadseregbe. Francia Indokínában harcolt. Miután a német csapatok megszállták hazáját, belépett a szingapúri szabad francia haderő kötelékébe.
A háborúban Peter John Rule álnéven Kínában és Burmában az ellenállási mozgalomnál volt titkosügynök. 1943-ban németpárti csapatok fogták el a Mekong partjánál."

Szóval ezzel a mondatoddal most úgy állítottad be ezt az írót, mintha az egész könyvet a párizsi íróasztala mellől ki sem mozdulva, az ujjából szopta volna teljesen...

Bejegyzés: A híd a hamis folyón

Snedronningen 2019.05.17. 13:50:18

A plecsni és a pecsét nem ugyanaz... Ismerd a szavakat, amiket használsz

Bejegyzés: A híd a hamis folyón

Sanda gyanu 2019.05.17. 11:47:35

Az a megnyilvánulás Brezsnyevről kicsit csípi a szemem. Mert ez végül is a te blogod, a te blogodban pedig arról írsz, amiről akarsz, de azt hiszem, ennek a hangvételnek nem igazán van helye egy ilyen szép helyekről szóló blogban. _Szerintem_ nem ide kívánkozik.

Bejegyzés: A híd a hamis folyón

Jeff 2019.05.17. 11:16:05

Én szeretem ezt a filmet, és nem hiszem hogy dokumentumfilmnek szánták. Ez egy történelmi környezetbe helyezett, valós események által ihletett,de kitalált történet. Ez kb. elmondható az összes háborús, vadnyugati, kosztümös, stb. filmekről. Hogy a posztoló nem szereti az rendben van, én meg pl. kifejezetten utálom az Ellenség a kapuknál c. filmet, pedig arról is nagyjából ugyanezeket lehet elmondani, de az valahogy mégsem...

Bejegyzés: A híd a hamis folyón

László Vaszlavik 2019.05.17. 11:15:55

Így hirtelen nem is tudom eldönteni:mérhetetlenül ostoba,vagy mérhetetlenül beképzelt vagy :-) ? persze,ez a lényegen nem változtat....

Bejegyzés: A híd a hamis folyón

BéLóg 2019.05.17. 11:15:52

De a második világháború az csak volt, nem? Vagy az is kitalált?

Bejegyzés: A híd a hamis folyón

UtazóTódi · utazotodi.blog.hu 2019.05.17. 10:25:50

Meg tudom erősíteni @Vision kommentjét, Ao Nangon, Phuketen és Patongon is 120-150 baht volt egy főétel, ha 100 baht volt, akkor külön fel volt számítva a rizs.

A pizza, hamburger, steak a nyugati turistákra van árazva, fizessen, ha olyan hülye, hogy a világ végén is az otthonit akarja enni. A McDonald's is simán londoni árakkal operál.

Bejegyzés: Mítoszok, tévhitek: Thaiföld olcsó?

Watt25 · http://sablonvalasz.blogspot.hu 2019.05.17. 10:25:41

Mondjuk én elég kis koromban láttam ezt a filmet, és talán többször nem is, de emlékszem rá és sosem gondoltam, hogy egy történelmi film. Nem értem, miért kell kiakadni azon, hogy egy film nem a valóságot mutatja be.

Bejegyzés: A híd a hamis folyón

Egyallampolgar 2019.05.17. 10:25:33

Hú van itt baj. Történelmi film és mégsem olyan híd meg a szereplők is kitaláltak...
És? Kapaszkodj meg, Mátyás király és az igazmondó juhász aranyszőrű birkája is merő kitaláció. Na mit szólsz?
Érted azt, hogy lehet valami igaz és érvényes azért mert a valóságban nem történt meg?
Az aranyszőrű bárány nem létezett, de a hűség az igazság az őszinteség a kísértés a Mátyás mesében igaz.

Nem baj ha nem tetszik neked a film. De a film valódi értékek összeütközését mutatja meg nagyonis emberi oldalról. Feltárja a helyzet abszurditását és a háború értelmetlenségét. Bemutatja, hogy az értelmetlen háborúban hogyan keresnek valami logikát maguknak a szereplők. Mert az embernek kell a magyarázat. Lám neked is leakadt az agyad mert nem találtad a valóságot.

"Tovább megyek, a valós események elferdítve, felforgatva, feltöltve csöpögős hazafias frázisokkal, rasszizmussal. Ami a legjobban zavar, hogy az áldozatul esett ázsiaikat teljesen említés nélkül hagyja. Pedig lehet ha megemlékeztek volna a közel 100.000 halottról akkor ma nekik is méltó sírhelyek lennének."
Nem kellett volna tovább menni. Tehát ha az amcsik nem említették az ázsiai áldozatokat és ezért nincs Thaiföldön méltó temető? Ebben mi a logika? Nehogymár a Thai állam az amcsi 50-es évek filmgyártása szerint tart emlékezetet?!

Bejegyzés: A híd a hamis folyón

Crip Lee 2019.05.17. 10:25:08

Te felre erted a filmet teljesen. Ez nem dokumentumfilm hanem fikcio, mese. A Star Wars sem megtortent esemenyeket dolgoz fel.

Bejegyzés: A híd a hamis folyón