Utolsó kommentek:

Z. B. 2018.11.03. 16:10:06

Köszönet a cikkért, emiatt elmentünk Su-ékhoz.
Teljes lelkesedéssel ajánlom mindenkinek őt és vendégszeretetét. Friss, azonnali válaszai, üde humorérzéke emlékezetessé tették az ott töltött három napot.

Bejegyzés: Sapa. Vietnám

Vision 2018.10.24. 17:26:37

Phuketről jelentkezem kollégák, a cikkben említett árakkal nem találkoztam. Hanem a többszörösükkel. 100 baht alatt nem láttam kaját, még utcai kifőzdékben sem. Meki/Burger King árszínvonal dupljája az otthoninak. Beülős helyen 200 baht alatt nem úszol meg egy fogást.

Bejegyzés: Mítoszok, tévhitek: Thaiföld olcsó?

morph on deer 2018.08.18. 17:24:27

Nagyon jó volt, és kösz!

Bejegyzés: Pattaya nem Thaiföld? 2. rész

zdyzs 2018.08.17. 17:12:37

@Brix: Thaiföld patyolattiszta. Persze csak a posztban is említett relativitás miatt. Mi eddig csak Indiából mentünk és mindig hatalmas megkönnyebbülés volt, hogy milyen tisztaság van.

Ugyanez vonatkozik a streetfood higiéniai körülményeire is. 100x jobb mint Indiában, Nem is eszünk mást, illetve igen, mivel itt nem lehet értelmes péksüteményt kapni, reggelire csak becsúszik egy-egy croissant. Na az drága is, általában a reggelinkre költünk a napi kaját tekintve a legtöbbet.

A sör viszont sajnos tényleg nagyon drága, de az Kambodzsán és Vietnamon kívül mindenütt az Dél-Ázsiában. Vietnamban viszont viccesen olcsó, talán a legolcsóbb a világon. Mondjuk olyan is.

Nekünk is bejött eddig minden póló amit vettünk, évek óta hordjuk. Mondjuk nem a legolcsóbb szarokat vettük, meg, viszont olyan király mintájuk van, ami után mindenki megfordul (pl. StarWars Coffe Starbucks logo-szerűen)

Bejegyzés: Mítoszok, tévhitek: Thaiföld olcsó?

Váraljay Gabriel 2017.10.14. 18:26:45

Nagyon tetszett az írás. Eleve ha eljutnék Thaiföldre, nem vásárolni mennék, hanem inkább megtapasztalni az ottani dolgokat... már gyerekként sem értettem, hogy amikor egy busz pl. Prágába ment miért töltötte a csoport az idő 90%-t vásárlással... és nem a várost nézte meg, vagy tapasztalta meg a kultúrát. Persze lehet én vagyok a különc. :)

Bejegyzés: Mítoszok, tévhitek: Thaiföld olcsó?

Kelly és a szexi dög 2017.10.06. 15:31:38

15-20 évvel ezelőtt még olcsó volt...
bezzeg a skandináv fiatalok beérik szerényebb kiszolgálással, ellátással, nekik most is Kánaán a környék minden országa...

Bejegyzés: Mítoszok, tévhitek: Thaiföld olcsó?

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2017.10.06. 15:31:34

Egyszerű, akkor a magyar Thaiföldre kell menni nyaralni.A 11-es úton kifelé, Leánfalu után jobbra be a hídon: Thaitótfalu! :D

Amúgy meg eddig sem terveztem tahiföldi nyaralást, mert én is pont a sok szemétről, mocsokról, meg az állandó farang lehúzásokról olvastam.De eztán meg még úgy sem megyek, megerősít ebben ez az írás is.Kösz. :-)

Bejegyzés: Mítoszok, tévhitek: Thaiföld olcsó?

Bangkok Charlie · http://thai.blog.hu 2017.10.05. 13:27:37

@wrstjnethn: Ne zavarjon, hogy a szerző ezúttal nem én vagyok, hanem Don Caroly. :)

Bejegyzés: Mítoszok, tévhitek: Thaiföld olcsó?

Nazareus 2017.10.05. 13:26:11

" Akármennyire is ízletes a thaiföldi kaja, mi európaiak szeretnénk néha rizs helyett egy vajaskenyeret, sajtot, tejet, szalámit vagy akár egy bundáskenyeret is reggelizni. "

Hát én nem. Igaz itthon sem eszek ilyeneket. McDonalds-ról nem is beszélve. Tökéletesen jól elvagyok thai ételeken hetekig-hónapokig. Söt, itthon is gyakran eszem olyanokat (amiket kénytelen vagyok magam késziteni). Másrészt nem fair nem helyi ételeket hasonlitani helyi ételekkel: a thaiföldön vett/készitett vajaskenyeret a Magyarországon vett/készitett thai étellel fair összehasonlitani.

Szállást (szinte) sose foglalok elöre. Mindig találok a helyszinen. Olcsón és jót. Ha nagyritkán mégse találok elsöre, akkor alszok valahol és másnap keresek jobbat.

"Itt egy kávé, itt egy narancslé, egy kis fagyi, egy csövecske kukorica, egy süti, egy ragacsos rizs mangóval. Igaz, valamennyi fillérekbe fog kerülni, de ha este mindent összeadunk akkor már nem néz ki a dolog ilyen vidáman"

Ez igaz - de ha ugyanezt csináljuk Magyarországon (ne adj isten a Balaton partján), akkor sokkal drágább lesz. Tehát ha hasonló feltételeket hasonlitunk össze (legyen az szállás vagy helyi étel), akkor Thaiföld bizony jóval olcsóbb.

De az igaz, hogy Thaiföld drága mondjuk Laoszhoz képest. :)

Bejegyzés: Mítoszok, tévhitek: Thaiföld olcsó?

Brix 2017.10.05. 13:25:54

Thaiföld az illúziók orszàga, ahol még mosolyogni sem őszintén mosolyognak...Nem tudom, az ott élő embereknek vannak- e egyàltalàn őszinte érzéseik, vagy mindig àlarcot hordanak...A thai nők , szintén csak illúzió...Nem európai embernek valók....Viszont , van szemét, kosz, kóbor kutya mindenfelé...

Bejegyzés: Mítoszok, tévhitek: Thaiföld olcsó?

Liping 2017.10.05. 13:25:24

Valószínűleg tényleg igényfüggő. Négyszer voltam ott az elmúlt években, egyszer klasszikus turistaként, a többi alkalommal munkálkodni, amikor a szállással nem volt dolgom.
Szerintem olcsó. Biztosan ott is el lehet költeni bármennyi pénzt is, de minden nagyobb macera nélkül ki lehet hozni az európainál nagyságrendekkel kedvezőbb büdzsével. Jó, a repjegy miatt összességében már valszeg nem, de a távolságon nem lehet változtatni.

Bejegyzés: Mítoszok, tévhitek: Thaiföld olcsó?

odamondó 2017.10.05. 13:25:21

Hát én bármilyen hotelt, resortot amit néztem és tetszett az bőven európai szinten is drága volt.

Bejegyzés: Mítoszok, tévhitek: Thaiföld olcsó?

wrstjnethn 2017.10.05. 13:25:18

"Az arany árfolyama a világ minden pontján és minden idejében ugyanannyi." Az időre vonatkozó részt javítanám, mert az ár időben változik. Ha arra gondolt Bangkok Charlie, hogy ugyanazon időpontban mást mutatnak az órák a Föld különböző helyein, akkor is minimum félreérthető.

Bejegyzés: Mítoszok, tévhitek: Thaiföld olcsó?

ZX 2017.10.05. 13:25:15

Bang Pa In-ben vettem egy pólót 80 (!) Baht-ért, Mae Sai-ban meg 200 Bahtért. Mindegyik póló volt még 5 évvel később is. Lehet jó minőséget kifogni olcsóért, ha valaki nem márkabuzi. A legdrágább cucc amit kint vettem egy 11.000 Ft-os bőrönd volt az egyik pattayai mallban. Azóta is megvan, beutazta már a fél világot, csak a cipzár húzója törött el. 2 hét kint tartózkodás alatt kevesebb mint 200 EUR ment el, igaz nekem reggeli vacsora szállás repjegy fizetve volt. A sör mondjuk tényleg drága, 120 Baht környékén volt egy kis üveg.

Bejegyzés: Mítoszok, tévhitek: Thaiföld olcsó?

Sud Ildiko 2017.08.27. 20:05:34

Mindenki próbál megélni és tényleg csóri thaiok ugye. De legtöbb esetben ha nem egyből hülyére vesznek akkor sokkal több pénzt legombolhattak volna több esetben is, piacon, tuktukkal ezzel azzal. Ahol pofátlan árat mondanak onnan egyből tovább is állok, hátha elgondolkodnak hogy a következő turistának mennyit mondanak. Egyébként én is rendeltem már Bangkokban taxit a reptérre mert paraztam hogy reggel hajnali négykor nem találok. Megegyeztem Whatsapp hogy 1000 baht, tudva hogy pofátlan egy ár. Dehát a repjegyet ha bukom Phuketre az mégiscsak rosszabb. Aztán reggel korábban felkeltunk és kerestünk taxit aki azt mondta 350 bahtert elvisz és mi elmentünk és nem válaszoltunk többet a WhatsAppos taxisnak. Hat sajnalom, nem szoktam egyébként ilyet csinálni. De biztos talál másik hülyét. A karma vissza ütött mert mikor Phuketre megrendelte a taxit nekünk a hotel recepciós, hát másnap reggel sehol taxi. És hajnali 4 kor se tuktuk se semmi sehol. Az volt az óriási mázli hogy egy japán házaspár pont negyed órával utanunkra rendelt taxit és megengedték hogy velük menjünk ki a reptérre, ráadásul előre fizettek és nem akarták elfogadni egy vasat sem.... Indonéziaban egyáltalán nincs is busz sehova, max egy vagy kettő reggelente. Lehetetlen bárhová eljutni mással mint taxival annak akinek nincs jogsija bérelt kocsihoz. A párom egy nappal előttem ment ki a reptérre , mondta a taxisnak hogy méterrel akar menni, no problem. Méterrel kimentünk és fizettünk 60 000 indonéz pénzt. Én másnap reggel mentem ki a reptérre, fehér nő egyedül. Hát persze hogy az induló ár 150 000 volt. Mondom nem nem. Méterrel akarok menni. Azt mondja nincs méter, 150 ezer az ár. Hát abból nem eszel. Akkor 100! 100 ezerért kiviszi. Mondom nem, méterrel megyek vagy keresek másik taxist. Na jó na jó méter oké. De arra rájön a reptér parkoló ticket, az plusz 10 000. Jól van legyél vele boldog. Megérkeztünk és összesen fizettem 70 000-t. "Azért ez nem 150 000 igaz-e?" Kérdezem a taxist. De az csak mosolyog. Hogy nem sül le a pofájáról a bőr. Tehát a tanulság(ők):
1. Az internet egy varázslatos hely. Nézz utána előre milyen árakra számíthatsz... akkor nem ér kellemetlen meglepetés és nem csinálsz magadból hülyét. A méter nem rossz dolog de van hogy jobban jár mindkét fél egy jobb árral mert akkor az a taxisnak is a zsebébe megy egyből...
2. Állj a sarkadra és az elejétől legyél határozott. Nehéz bizony úgy utazni hogy mindig frissnek tűnj főleg ha egész éjjel úton voltál. De ez egy üzleti tárgyalás és ha lusta, kifaradt , szerencsétlen turistaként viselkedsz aki csak tátja a màlé száját, akkor ne csodálkozz hogy megpróbálnak hülyére venni.
3. Ha nem tetszik az ár ne félj tovább menni hogy jó akkor nem kell. Van mindenből hatszáz árus és hatszáz taxis, hidd el ha reális árat ajánlottal akkor utánad kiabálja amit hallani akartál. Egy alkalommal ruhákat néztem de nem is kellett csak úgy néztem. Már mondta is hogy 150 000 baht. Ha mondom nem, nem , köszönöm csak nezelodom. Tovább indultam. "-100000!!! "- kiállítja utánam. Neeem köszönöm. Nem kell. "- 80 000!!!" Köszi édes vagy de nem kell. "-50 000 utolsó ajánlat, na vigye el na!" Jajjjjj egyem a szívedet na jó megveszem mielőtt még ingyen hajitod utánam.

Egyébként meg mindenhol a világon vannak ilyenek is olyanok is. Vannak taplo paraszt turisták is, akikre ráférne egy verés hogy megtanulják azért mert nem otthon vagy és mert ez szegényebb ország itt mindent szabad... És a rendőrséget sajnos jobb a legtöbbször kihagyni a történetből. A legtöbb esetben te jársz rosszul. Kínában például nagyon szeretem hogy nem fogadnak el borravalót, a nagy többség becsületes és nem próbál átverni. Az árakat nem külföldi turistákra szabják hanem belföldön utazgató kinaiakra akiket nem tudnak annyira lehúzni így az árak normálisak. De ott is ha a rendőr ki kell jöjjön akkor megszivtad. Abból te már nem jössz ki jól.
Jajj de sok hozzászólni valóm van a témához lehet inkább egy saját blogot kellene írjak. Ehelyett egy hétéves cikkében posztolgatok.

Bejegyzés: Phuket és a tuktuk maffia

sanyikám 2017.08.07. 16:40:02

Mindkét oldala izgalmasnak tűnik. Pláne, ha az a 18 éves go-go lány valóban lány. :)

Bejegyzés: Pattaya nem Thaiföld?

Nazareus 2017.06.18. 05:54:05

@Sexual Harassment Panda: Nézöpont kérdése.... egy kollégám mondta egyszer, mikor panaszkodtunk a lakásban lévö hivatlan vendégekre, hogy "Inkább legyenek, mert ez azt jelenti, hogy a környezet élhetö. Egy Margit-körúti lakásban nem találok ilyeneket... de az nem jelenti azt, hogy nekünk (embereknek) jó."

Na igen, ha már olyan a levegö, hogy a rovarok se élnek meg, az gáz.

Bár pont emiatt Bangkokban sem szivesen élnék, olyan szintü a légszennyezettség a belvárosban.

Bejegyzés: Tévedések, tévhitek Thaiföldről: A klíma

So No 2017.06.18. 05:54:02

Sosem ertettem miert gondoljak az emberek, hogy a tropusokon "csodas" az ido. Negy eve Malajziaban elek de ezt az idojarast sosem fogom megszokni.

Az csak egy dolog, hogy a monszun idejen egy nap alatt tobb eso esik, mint odahaza fel ev alatt. De a lehullo csapadek nagy reszet pl. a parkok pazsitja szivacs modjara elraktarozza, igy biztositva, hogy allandoan 100% legyen a paratartalom.

Ketszer voltunk krabin az elmult evekben, es bar nincs gondom a barnulassal, mindketszer sikerult vorosre egnem. Borus idoben, a parton egy fa alaltt ucsorogve... Ennyit a napozasrol. :XD :XD

Viszont... Van valami, amit erdemes Krabin megnezni. Kb. 1200 lepcsofok,
(normal tempoban 30-40 perc lepcsozes) melyek meg veletlenul sem azonos meretuek. Neha fel meteresek...

De a tetejen:

en.wikipedia.org/wiki/Tiger_Cave_Temple

Bejegyzés: Tévedések, tévhitek Thaiföldről: A klíma