Szavazz - Chuwitra!
2006. július 17. írta: Bangkok Charlie

Szavazz - Chuwitra!

Fotó: 2bangkok.comNagy megtiszteltetés érte szerény hajlékunkat, Bangkok Charlie bekerült a GoldenBlogba! Őszintén szólva kellemes meglepetés, hiszen a blog elég friss és folyamatosan az építkezés alatt állapotában leledzik. Mindenkit szavazásra biztatok ezen az oldalon, nem mondom, hogy kire. (De, de.)
 
Cserébe megosztom a kedvenc thai szavazós sztorimat, hogyan is lehet hatékonyan voksolásra buzdítani. Amikor tavasszal Thaiföldön nagyon keményen dúlt a választási csata, majd minden taxisofőr megkérdezte, akkor én Thaksin miniszterelnököt választom, vagy az ellenzéki Sondhit. Bölcsen kivontam magam a napi csetepatéból és annyit mondtam: az én emberem Chuwit Kamolvisit! Minden esetben nagy nevetés. Tényleg ő az én „kedvenc” politikusom. Nem akarok magyar mintát hozni, mert nem lehet hasonlítani senkihez. Chuwit ugyanis a masszázs szalonok királya, vagyonát a legklasszikusabb ázsiai bordélyokból, az óriási soapy massage szalonokból szerezte. A legnagyobb strici. Néhány éve úgy gondolta, a pénz és a hatalom nem elég – mert ugye hatalma volt, nem kérdéses -, szeretne köztiszteletben álló politikus lenni. Elsőre kinézte magának a bangkoki polgármesteri posztot, egyszerű ideológiát alkotott: megfelelő ember a piszkos munkára, ő majd rendet tesz ebben a 6 milliós, korrupciótól átitatott kuplerájban. Így mondta, szó szerint. Természetesen megindult az ellentámadás a politikusok részéről a rendkívül populista és ezáltal az egyszerű emberek között – meglepő módon – népszerűvé váló masszázskirály ellen, többször is sikerült kizárni különböző adminisztratív okokkal a választásokról. Mai napig küzd, próbálkozik, rendszeresen szerepelnek a híradóban teátrális performanszai a bírósági ítéletek után, egyik alkalommal önmagát megláncolva nyilatkozott, mutatva, ő nem indulhat szabadon a választásokon.
Fotó:2bangkok.comFotó: 2bangkok.com
 
Többek között ennek a harcnak az eredménye az a plakátgyűjtemény, amely rendhagyó módon biztat szavazásra. A felső sárga plakát felirata: „Én szeretlek téged! Szeressük egymást mindannyian! Mi mindannyian Thaiföldön születtünk!”. A bal alsó plakát egészen szimpla: „Válaszd Chuwitot Bangkok kormányzójának!” A trükk, hogy a kormányzó át van húzva, s aláírták: szolgálójának. De a kedvencem a kalapácsos: Chuwit, a pöröly. Nem teketóriázik, itt a nyílt hadüzenet: „Hatástalanítja a csalókat, megmutatja a gonoszokat és nem fél a befolyásos emberektől.” Ha a kalapácsos képet nézzük ne felejtsük el, az egyik thai keresztapát látjuk rajta. Képzeljünk el egy ilyen képet mondjuk a legismertebb magyar keresztapával. Megvan?
 
(Fotókért köszönet: 2bangkok.com)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Füles 2006.07.17. 15:33:25

gratula a jelöléshez!
ez a sztori nagyon tetszik :-)
ilyen jól tudsz thaiul, vagy elkelt egy kis segítség is a feliratok megfejtéséhez?

[HUN]AK47® 2006.07.17. 20:14:10

Ez a nem semmi...
És közel hány masszőrlány melózik neki?

De ez igaz, hogy aki ilyen befolyásos az fel tudja számolni a bűnözést.

Bangkok Charlie · http://thai.blog.hu 2006.07.18. 10:32:54

Füles: köszi a gratulációt
Hát azért az ilyen rajzolt és designos reklámbetűket nem könnyű elolvasni a magamfajta farangnak, kell ehhez még néhány esztendő. Nem is akarok idegen tollakkal ékeskedni. :-)

ági 2006.08.07. 12:24:54

Ki a magyar keresztapa akire gondolsz? nem vágom ?

Bangkok Charlie · http://thai.blog.hu 2006.08.07. 21:17:30

A példa kedvéért írtam. Mert Magyarországon ugye nincsenek keresztapák, meg szervezett bűnözés sem :-)
süti beállítások módosítása