A thai rendőrség nem lájkolta a sörös fotókat
2015. október 12. írta: Bangkok Charlie

A thai rendőrség nem lájkolta a sörös fotókat

chang_balhe5.png

A thai rendőrség nem viccelt, úgy döntött, hogy 24 thai hírességet rendel be kihallgatásra. A sztárok bűne az, hogy sörös fotókat töltöttek fel az Instagramjukra. Komolyan. Thaiföldön nagyon szigorúan korlátozzák az alkohol reklámokat, gyakorlatilag sehol sem lehet viszkit vagy sört reklámozni. Elég bizarr példája ennek, amikor a filmekben ki kell takarni ezeket a bűnös italokat, például amikor a hollywoodi hős éppen egy bárban önti ki a szívét a csaposnak, akkor a képernyő nagy része ki van homályosítva. Nehogy már valakiből a filmet látva legyen alkoholista!

A rendőrségnek az lett gyanús, amikor a két tucatnyi thai szupersztár szinte egyszerre posztolta a képeket, mindegyiken a Chang sört szorongatták, mutogatták, gondosan ügyelve arra, hogy a címke legyen a kamera felé. Ráadásul, mit ad Isten, akarom mondani, Buddha, nemrég kezdett Thaiföld népszerű söre, a Chang nagy reklámkampányba, mert változtattak az üvegen és a csomagoláson.

chang_balhe_tuntetes.jpg

A thai ifjúság képviselői tiltakoznak a szupersztárok illetlen viselkedése ellen a minisztérium előtt.

 chang_balhe.jpg

Thai rendőrség elég komolyan veszi az esetet.

A sztárok egy része a botrány kipattanása után inkább törölte a fotót, akik nyilatkoztak, pedig arról beszéltek, hogy dehogy, á, nem kaptak pénzt ezért. Teljesen véletlen dolog volt. A bökkenő, hogy a Chang honlapján az új kampány mellett azért néhány szupersztárnak ott volt a képe és a neve. Vagyis mégiscsak részesei a kampánynak. Prapakorn Thongtheppairot, a sörtulajdonos ThaiBev elnöke is határozottan nyilatkozta, eszük ágában sem volt a szupersztárokat arra használni, hogy sörfogyasztásra biztassák a fiatalokat, merthogy ez törvénybe ütközik. Márpedig a thai törvény nem viccel, ilyen esetben egy évig terjedő börtönbüntetéssel és/vagy 500.000 bahtos bírsággal fenyeget, ami szesztestvérek között is 4 millió forint.

chang_balhe1.png

chang_balhe2.png

chang_balhe3.png

chang_balhe4.png

***

Érdemes a Bangkok Charlie Facebook oldalra feliratkozni, vagy a Twitter folyamot követni, mert ott szerepelnek mindig a legfrissebb hírek, röviden

*

Szállásfoglalás magyarul: Agoda vagy Booking.com Neked nem kerül többe, de a blogot támogatod vele

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2015.10.13. 09:35:11

Tiltják az alkohol reklámot, tiltják a prostitúciót valamint a drogot. Ehhez képest mindenki alkoholt vedel, Bangkok a szexturizmus fellegvára, drogot pedig könnyebben kapsz, mint cigarettát. Szép kerek világ, így kell ezt.

Bangkok Charlie · http://thai.blog.hu 2015.10.13. 09:47:12

@...elmúlik...: Jártál már Bangkokban? Nekem nem úgy tűnik :)

2015.10.13. 10:02:15

@Bangkok Charlie: Pedig igen. Valószínű akkor te még a pelenkát rángattad magad után. Aztán még egyszer, kicsit később, de az már annyira nem tetszett. Persze ez mai és szubjektív vélemény - ami ráadásul közvetett, így van alapja a kétségednek. De nem vágyom vissza :)

Bangkok Charlie · http://thai.blog.hu 2015.10.13. 10:06:02

@...elmúlik...: Nem sértegettelek, neked sem kéne. Viselkedj vendégként.

Mindenesetre nem szoktam olyan környéken járni, ahol drogot könnyebben kapnék mint, cigarettát. Mellesleg óvnék minden turistát a drogoktól, sokba kerülhet itt egy ilyen kaland a rendőrségen.

2015.10.13. 10:34:24

@Bangkok Charlie: Csupán a köztünk lévő korkülönbségre utaltam, igaz erőteljesen közhelyes megfogalmazással, ami véleményem szerint nem sértő, nem is szántam annak. Az én tapasztalataim jóval korábbi időkben keletkeztek - ezek alapján nekem az élmény, amit Thaiföld nyújtott - köszönöm szépen, elég volt. Ezért nem tértem vissza, ami nem azt jelenti, hogy más ne találná annyira szimpatikusnak az országot, hogy akár ott is éljen. A mai információim valóban másodkézből származnak (úti beszámolók, barátaim élményei, hírek, stb.), de ezek csak megerősítenek abban, hogy ne is vágyjak vissza, így az első hozzászólásomban megjelent véleményemet reálisnak ítéljem meg.

De cáfolj meg, mondd hogy nem úgy van, ahogy írtam. De kérlek ne azt mondd, hogy nem "csak" erről szól az ország, mert azzal azt hiszem mindenki tisztában van.