Utolsó kommentek:

Kecsmár László 2021.12.25. 18:15:14

Bocs, csak most olvastam. Jó írás, reális képet fest a thaiföldi életről. Nem élek Thaiföldön, csak 3×5 hetet töltöttem ott. Most készülök egy újabb, hosszabb útra. (2020-ban a Covid miatt elmaradt.) Magyarországon azonban sok thai ismerősöm, és néhány barátom van. A többségük iszani származású. Itt szakácsként, masszőrként dolgoznak. Néhányuknak magyar férjük van, vagy sikerült vállalkozást alapítaniuk. Igen, amit írtál, az teljesen igaz. Ez egy más kultúra, más életszemlélet. A legfontosabb - különösen a nőknek - a családjuk, a szüleik, gyermekük eltartása. Néhány thai barátommal még ebben a témában is tudtam beszélgetni. Azért dolgoznak, hogy a szüleiket el tudják tartani, illetve a gyerekeiket. Van olyan ismerősöm, akinek a gyerekeit a nagyszülők nevelik, több mint 10 éve nem találkozott velük, mert minden pénzét hazaküldi a taníttatásukra. Talán jövőre haza költözik, amikor a legfiatalabb lánya is befejezi az egyetemet. A másik ismerősöm nem mutatott fényképet a házáról. Olyan szegényes, hogy nem akarja megmutatni. Sok éve ismerem, de a családját nem akarja megmutatni. Szégyenli, hogy egy rizstermesztő iszani családból származik. Persze, vannak prostituáltak, meg farangra vadászóak is. Ők is a családjukat akarják eltartani. Nem kell elítélni őket! Olvasd: moly.hu/konyvek/malee-tigriskarmok-es-barsonytalpak moly.hu/konyvek/kaiser-attila-laszlo-sziami-delibab-i-ii

Bejegyzés: Pattaya nem Thaiföld? 2. rész

Bangkok Charlie · http://thai.blog.hu 2021.08.25. 18:13:57

@pflaumensaft: Köszönöm szépen a kommentet. :) Épp most került fel a blogra egy rendőrségi hír. Érdemes a Facebook oldalamat követni, ott minden nap van friss poszt.

www.facebook.com/BangkokCharlie

De ígérem, a jövőben többet fogok a blogon is frissíteni.

Bejegyzés: Mitoszok és tévhitek Thaiföldről: Szellemek nincsenek?

pflaumensaft 2021.08.25. 17:55:04

Szeretem nagyon Don Caroly írásait, de Bangkok Charlie már teljesen felhagyott a blogírással? Hát hol vannak már azok az idők, mikor volt konstans bejegyzés a thai bűnügyi hírekről, a napi eseményekről stb.
Bangkok Charlie, szedd össze magadat, egy Golden blogos blogot kár elhanyagolni ;)

Bejegyzés: Mitoszok és tévhitek Thaiföldről: Szellemek nincsenek?

som tam 2021.06.10. 13:57:47

Feleségem engem is ellátott egy amulettel, ami egy három bahtos láncon fityeg. És az arany az olcsóbb része cuccnak! :-D
Különben én nem találom furcsának e két hitvilág együttélését. A buddhizmus nem dogmatikus vallás, így elég toleránsak. Hiszel, amit akarsz. Bár mondjuk, az iszlámmal annyira nincsenek kibékülve.

Bejegyzés: Mitoszok és tévhitek Thaiföldről: Szellemek nincsenek?

k. amery 2021.02.21. 17:10:18

Örülök Sanda, hogy még most sem sikerült semmit sem megértened a blogból, tulajdonképpen a butaságodra nem is érdemes válaszolni. Pontosan te és a többi okos tojás ragadtok ki egy-egy részletet a cikkböl, anélkül, hogy az összefüggéseket megértenétek. Pedig a blogot egészében kéne nézni, nem pedig kiragadna belöle egy részletet, "mert azt csúsztatásnak hívják és nagyon ostoba és ocsmány dolog." De szívesen idézek egy jelentös filmkritikából, nem is neked, hanem azoknak akik kicsit értik miröl is van szó.

"Sokak számára ez az a film, amiben a mindig dacos és vidám angol katonák csak azért is jól érzik magukat a hadifogságban, fütyülve mennek a kényszermunkára is, és, hogy megmutassák felsőbbrendűségüket a japánoknak, felépítenek nekik egy tökéletes hidat." Továbbá. "A Híd a Kwai folyón akkor is minden idők egyik legjobb háborús filmje, ha történelmi pontossága megkérdőjelezhető, és ha inkább cserkésztábornak ábrázolta a tízezrek életét követelő kényszermunkát."
Aki még mindig nem érti miröl van szó, annak nagyon röviden. A legnagyobb bajom a filmmel, hogy teljesen félrevezetöen mutat be egy katasztrófát ahol 100000 ember veszett oda és az egész úgy van beállíva mint egy cserkésztábor ahol a hadifoglyok vidáman fütyörésznek. Ha mesefilmröl volna szó, nem is lenne semmi bajom vele. A másik, már jeleztem, hogy milyen cirkuszt váltott ki a film Thaiföldön és ezek az ünnepek még jobban hozzzátesznek a történelem elferdítéséhez. Aki most sem érti miröl van igazából szó, annak nem tudok segíteni.

Bejegyzés: A híd a hamis folyón

Frh 2020.12.07. 15:51:57

Jó cikk. Kedvet kaptam Isaan meglátogatásához tőle.

Bejegyzés: Mítoszok és tévhitek Thaiföldről: Isaan, nincs itt sömmi?

Sanda gyanu 2020.12.06. 16:45:55

@k. amery: "...én nem szeretem ha egy filmben azt látom, hogy a szövetségi katonák vidáman, fütyörészve vonulnak be a haláltáborba."

Izé... Neked nem jött át annak a bevonulásnak az előzménye? Amikor megbeszélik, hogy _DACBÓL_ fogunk fütyülve bevonulni a munkanap végén a táborba, hogy ezzel is megmutassuk a japppán őröknek, hogy nem tudnak minket megtörni?

Egy filmet egészben kell nézni, nem pedig kiragadni belőle egy részletet, mert azt csúsztatásnak hívják és nagyon ocsmány dolog.

Bejegyzés: A híd a hamis folyón

k. amery 2020.11.08. 18:58:16

Köszönöm a kommentálásokat ha útólag is. Tulajdonképpen csak annyit tudnék hozzátenni, hogy látom sokaknak érthetöségi problémái vannak. Természetesen én is tudom, hogy nem mesefilmröl van szó. Nem is lenne problémám azzal, ha az lenne. De a film az egész világon úgy volt beállítva, hogy történelmi film és mindenki aki megnézte azt hitte, hogy nagy vonalakban akkor igaz történet. A filmben pedig semmi sem igaz. Még nagyobb bajom van a thaiföldi cirkusszal ami teljesen követi a film félrevezetö ismereteit. A turisták miútán megnézték a hamis feldolgozású filmet és errefelé ellátogatnak, pont azt a félrevezetést követik amit a film is sugározz. Sehol semmi az elpusztult több 10000 ázsiai áldozatról, szinte semmi megemlékezés. Ès bocsánat, de én nem szeretem ha egy filmben azt látom, hogy a szövetségi katonák vidáman, fütyörészve vonulnak be a haláltáborba. Többek között.

Bejegyzés: A híd a hamis folyón

k. amery 2020.11.08. 18:58:13

@BaluBalu: Egyenes kritikát a thaiok nem tudnak elviselni. Problémákról beszélgetni velük lehetetlen, egyszerüen nem érdekli öket a mások, akár a férj bánata, panasza. Szerencsére a pukkadozásuk "enyhe" esetekben elég hamar elmúlik. Természetesen általánosan.

Bejegyzés: Mítoszok és tévhitek: Farang-Thai házasságok

BaluBalu 2020.11.04. 14:16:43

Szia! Akkor egy Thai nőnek nem lehet semmi kritikát mondani, semmit megjegyezni, mert rögtön besértődik? Akkor, hogy lehet megbeszélni a problémákat, egyáltalán a jövőt tervezni? És meddig tart a sértödöttségük?
Köszi Választ!

Bejegyzés: Mítoszok és tévhitek: Farang-Thai házasságok

Marcell 2020.08.10. 13:52:49

Ebből a cikkből többet tanultam Thaiföldről, mint az 1 hónapos utam alatt.

Bejegyzés: Mítoszok és tévhitek: Farang-Thai házasságok

Angelo2110 2020.04.06. 12:45:19

Sziasztok, remek cikk, Mi is fel fogjuk keresni Su ékat, esetleg mail cim hozzá elöre egyeztetés/foglaláshoz? Mit gondoltok Márciusban érdemes lehet oda menni? januártól március végéig leszünk a térségben...
Válaszokat elöre is ksözönöm!
ûdvözlettel
Istvan

Bejegyzés: Sapa. Vietnám

seigyo_zoufukuki · densha.blog.hu 2020.04.06. 12:45:19

Van egy remek könyv a témában Clifford Kinvigtől (River Kwai Railway), relatíve olvasmányos és átfogó infót ad nemcsak a hídról, de az egész Burma - Thaiföld vasútról. Ajánlom mindenkinek, akit mélyebben is érdekel a téma.

Bejegyzés: A híd a hamis folyón

VikiDaniAroundAsia 2020.04.06. 12:44:58

Tapasztalatom szerint: booking-on, agodán (BKK Charlie-n keresztül) jóra értékelt hostelt foglalva (klíma,saját fürdő), utcai, csak helyi kaját fogyasztva, nem Phuketen, nem Pattayan sört és mekit zabálva, motort bérelve, tömegközlekedve igenis ki lehet jönni 2019-ben is nevetséges összegekből!! És van csövecske kukorica, mangó sticky rice, belépők stb.! @zdyzs: mi a bajod a Huda sörrel?

Bejegyzés: Mítoszok, tévhitek: Thaiföld olcsó?

Sajtószoba_ 2019.08.04. 05:52:24

@A Mester_: Érdekes, hogy szinte mindenhol, mindig a muszlimok okozzák a bajt.

Bejegyzés: Bomba robbant a talpam alatt

Kelly és a szexi dög 2019.08.04. 05:52:31

Csak a Nana Plaza felé ne menjenek!

Bejegyzés: Bomba robbant a talpam alatt

Kivancsi 2019.08.03. 16:00:05

jol van megnyugodtam azt mertem feltételezni hogy vmi megvadult budhista csoport probalkozik..... de nem a tortenet a szokasos pukkantas utan huztak a beluket le délre malajzia felé.... szoval akkor megint csak a beke vállasainak hivei pukkantottak kavarjak a fost mindenfelé a malaj-indonez ordog tengelyebol probálkoznak Fulopszigeten is.... haborut vivnak ellenuk Duderte kereszteny erői!

Bejegyzés: Bomba robbant a talpam alatt

Túlélő_ 2019.08.03. 15:59:50

Thaiföld napjainkban egy belső feszültségekkel teli ország. A déli régiókban (Pattan) iszlamista csoportok destabilizálják a helyzetet (noha országosan csak 5% a muszlimok aránya). Északon kínai etnikumok követelnek nagyobb szabadságot, a fővárosban és környékén a kábítószer-kereskedelem és a szexturizmust működtető prostitúció a meghatározó, mindenhol jelentősek az alvilági szervezetek és az ország nem találja a demokráciához vezető utat, a nemrégiben megkoronázott X. Ráma király erőfeszítései ellenére sem.

Bejegyzés: Bomba robbant a talpam alatt
süti beállítások módosítása