Thaiföld novembertől karantén nélkül várja a magyar turistákat is - részletes infók!
2021. november 01. írta: Bangkok Charlie

Thaiföld novembertől karantén nélkül várja a magyar turistákat is - részletes infók!

Végre elérkezett Thaiföld újranyitásának a napja, 2021 november 1-jétől 63 országból karantén nélkül érkezhetnek a turisták. De nézzük részletesen a feltételeket, hogy ha valaki thaiföldi nyaralást tervez, akkor milyen lehetőségek és feltételek vannak.

 20211016_072512666_ios.jpg

Három belépési rendszert alakítottak ki novembertől Thaiföldön:

  1. TEST&GO: Az úgynevezett alacsony rizikójú országokból érkező oltott vendégek számára felfüggesztik a karantént, érkezéskor egy PCR tesztet végeznek, majd egy éjszakát kell SHA+ hotelben tölteni, utána szabadon lehet utazgatni egész Thaiföldön (Összesen 63 ország szerepel a listán jelenleg, Magyarország is ide tartozik).
  2. SANDBOX: Minden ország számára nyitott a Sandbox program. Az oltással rendelkező turistáknak 7 napot kell az adott körzetben SHA+ hotelben tölteni és utána szabadon utazhatnak Thaiföldön. De már a hét nap alatt is kimehetnek a szállodából természetesen. Phuket és Koh Samui szigetével indult a Sandbox program, de jelenleg összesen 17 körzetben várják e program keretében a vendégeket.
  3. KARANTÉN: Fontos kiemelni, hogy a védőoltással nem rendelkező turistákat is várja Thaiföld, de nekik 10 napot karanténhotelben kell tölteni, ezen időszak alatt a szállást nem lehet elhagyni. Ezt követően viszont ők is szabadon utazhatnak már Thaiföldön. Értelemszerűen azoknak érdekes ez a lehetőség, akik nincsenek beoltva, de hosszabb időt szeretnének Thaiföldön tölteni, akár több hónapot is.

 

Nézzük, hogy mit jelent TEST&GO rendszer, vagyis a karantén felfüggesztése a magyar vendégek számára részletesen, milyen feltételekkel utazhatnak novembertől Thaiföldre:

Mire van szükség utazás előtt?

- Védőoltással kell rendelkezni (utazás előtt legalább 14 nappal kell megkapni az oltásokat, minden Magyarországon használt vakcinát elfogadnak Thaiföldön, a Szputnyikot is)

- Kifizetett szállásfoglalás: 1 éjszakát kell foglalni SHA+ vagy AQ hotelben, plusz érkezéskor kell egy Covid teszt, ennek árát is előre rendezni kell (ennek ára jelenleg 2400 bahttól indul)

- Biztosítás: Utazási biztosítás kell, a limitösszeg minimum 50.000 dollár (Ezt csökkentették a korábbi 100.000 dollárról).

- Útlevélre természetesen

- Vízum csak abban az esetben kell, ha 30 napnál tovább akar valaki maradni.

Thailand Pass

A fenti dokumentukokat indulás előtt legalább 7 nappal fel kell tölteni a Thailand Pass nevű oldalra, ahol 3-5 nap alatt jóvá hagyják őket, majd küldenek egy QR kódot. Thaiföldre érkezéskor a reptéren a dokumentumok helyett elegendő ezt a QR kódot bemutatni – telefonon vagy kinyomtatva.

Thailand Pass oldal címe: https://tp.consular.go.th/

 

Mire van szükség még indulás előtt? 

 - Repülőjegyre természetesen. �

 - Covid teszt indulás előtt (PCR teszt 72 órán belül, az indulási időponttól számítva).

 

Érkezés Thaiföldre

  • Reptéren be kell mutatni a Thailand Pass QR kódot, majd ezt követően jön a hagyományos belépés, vagyis útlevélkezelés és a csomagok felvétele
  • Az előre lefoglalt transzferrel lehet menni a szállodába. Érkezés napján egy PCR tesztet végeznek, ezt Phuketen a reptéren végezték korábban, Bangkokban pedig vagy a hotelben, vagy kijelölt tesztközpontokban végzik.
  • Szállodában le kell tölteni és telepíteni a Mor Chana alkalmazást.
  • Egy éjszakát kell tölteni az SHA+ hotelben, majd ha megjött a negatív teszt, akkor másnap ki lehet csekkolni és szabadon folytatni a nyaralást. De természetesen továbbra is lehet maradni az SHA+ hotelben, ezek ugyanis teljesen hagyományos hotelek, a megszokott szolgáltatásokkal, étteremmel, medencével, konditeremmel.
  • Amikor megérkezik a negatív eredményünk, akkor a hotelben adnak egy gyorstesztet is, később a nyaralás 6-7 napján még kell egy öntesztet végezni, ennek az eredményét pedig a Mor Chana alkalmazásba kell feltölteni.

 

suvarnabhumi_pass2.jpg

 

GYIK – Gyakran Ismételt Kérdések

 

Mely országokra vonatkozik a TEST & GO rendszer?

A 2021. október 30-án a Thai Külügyminisztérium által kiadott listán összesen 63 ország szerepel. Köztük Magyarország, valamint Szlovákia, Szlovénia és Románia is – ezeket azért emeltem ki, mert a határontúli magyarok számára is érdekesek. A teljes lista a következő:

Ausztrália, Ausztria, Bahrain, Belgium, Bhután, Brunei, Bulgária, Chile, Ciprus, Csehország, Dánia, Dél-Korea, Egyesült Arab Emirátusok, Egyesült Királyság, Észtország, Finnország, Franciaország, Fülöp-Szigetek, Görögország, Hong Kong, Horvátország, Hollandia, India, Indonézia, Írország, Izland, Izrael, Japán, Kanada, Kambodzsa, Kína, Laosz, Lengyelország, Lettország, Litvánia, Luxemburg, Magyarország, Malajzia, Maldív, Málta, Mianmar, Mongólia, Németország, Nepál, Norvégia, Olaszország, Omán, Portugália, Qatar, Románia, Sri Lanka, Szaúd-Arábia, Szingapúr, Szlovákia, Szlovénia, Spanyolország, Svédország, Svájc, Tajvan, Új-Zéland, USA, Vietnám.

 

Csak ezen országok állampolgárai utazhatnak?

Nem, más állampolgárok is utazhatnak. A megkötés annyi, hogy Thaiföldre utazás előtt legalább 21 napot ezen országok egyikében kell tölteni. Kivétel, ha valaki Thaiföldről látogat mondjuk haza Európába és kevesebb időt tölt otthon. 

Melyik oltásokat fogadja el Thaiföld?

Gyakorlatilag az összes Magyarországon használt védőoltást: AstraZeneca, Johnson&Johnson (Janssen) Moderna, Pfizer,  Sinovac, Sinopharm, Szputnyik. Teljes oltottságra van szükség (vagyis két oltásra, a Janssen esetében egy oltásra), utolsó oltásnak pedig utazás előtt legalább 14 nappal meg kell történnie.

Milyen igazolást fogadnak el az oltásokról?

Az oltáskor kapott pecsétes papír is megfelel, amennyiben van rajta angol nyelvű tájékoztató. Az Ügyfélkapuról letölthető EU-s igazolás is megfelelő természetesen. 

Átestem a Covidon és van védettségi igazolványom, de nincs oltásom, ez elegendő?

Nem elég. Viszont ha valaki átesett a Covidon és felgyógyulás után 3 hónapon belül legalább egy dózis védőoltást kapott, akkor a thai feltételek szerint szintén védettnek minősül.

Mi a helyzet a gyerekekkel, nekik is kell védőoltás?

A TEST & GO rendszerben a 12 éven aluli gyermekeknek nem kell védőoltás, amennyiben együtt utaznak az oltott szüleikkel, vagy gyámjukkal. A Sandbox rendszerben 18 év alatti gyermekek mentesülnek a védőoltási kötelezettség alól, amennyiben szintét oltott szüleikkel utaznak.

Gyermekeknek is kell teszt?

Igen, kell, de 6 éves kor alatt csak nyálból veszik a mintát.

Ha egy család utazik, akkor mindenkinek külön kell a Thailand Pass oldalon regisztrálni?

Igen, minden 12 éven felüli utazónak külön regisztráció és QR kód kell. A 12 év alatti  gyerekek adatait pedig a szülők regisztrációjánál lehet felvinni .

Mit takar az SHA+ és az AQ hotel kifejezés?

Az SHA+ hotelek teljesen normális hotelek, a minősítés annyit takar, hogy megfelelnek a Covid miatti szigorúbb higiéniai előírásoknak, valamint a személyzet tagjai be vannak oltva. A hotelekben minden szolgáltatás igénybe vehető, medence, éttermek, konditerem, a Sandbox program 7 napja alatt pedig szabadon lehet közlekedni, elhagyni a hotelt napközben. Az AQ hotelek a karanténhotelek magyarul, itt csak a hotelben lehet tartózkodni, a szobát is csak meghatározott időre szabad elhagyni – nincs medence, se konditerem.

Miért érdekes az AQ, vagyis a karanténhotel a TEST & GO rendszerben, ha úgysincs karantén?

Bangkokban az új rendszer bevezetésével, vagyis november 1-jétől a karanténhotelek többsége kínál úgynevezett 1 napos csomagot, amiben benne van az első éjszakai szállás, a reptéri transzfer, valamint a PCR teszt, amit a hotelben végeznek. Ez kényelmessé és egyszerűvé tesz a foglalást, a második napon pedig már szabadon lehet utazni vagy költözni másik szállásra, akkor már az SHA+ hotel sem előírás.

Milyen messze lehetnek a hotelek a reptértől?

A TEST & GO rendszerben a reptéről 2 órányira lévő hoteleket fogadják el, vagyis Bangkokból például Pattayára is le lehet menni, csak transzfert kell foglalni előre. Sandbox rendszerben a reptértől 5 órányi távolságban lévő szállásokat is elfogadják.

Hol lehet a hoteleket foglalni?

Lehet direktben a hotelek oldalain, vagy a megszokott nemzetközi szállásfoglaló oldalakon: Agoda vagy Booking.com.

A következő oldalon pedig lehet ellenőrizni, hogy mely hotelek rendelkeznek hivatalosan is SHA+ minősítéssel: Thailand SHA

Csak thai cégnél lehet biztosítást kötni?

Nem. Mindegy, hogy thai, magyar vagy nemzetközi biztosítónál köti az ember. A lényeg, hogy legyen érvényes Thaiföldre, fizessen Covid esetén, valamint a limit összeg legalább 50.000 dollár legyen (kb. 15.5 millió forint). Az Emirates repjegy mellé adott biztosítást is elfogadják, emailben kell külön kikérni a kötvényt.

Ha rögtön a szigetekre akarok repülni, akkor a megérkezés napján Bangkokból tovább repülhetek?

Jelenleg csak Koh Samuira utazók számára megengedett a bangkoki tranzit. Ha valaki Phuketre szeretne menni, akkor olyan nemzetközi járatot kell választani, ami direkben Phuketre repül. Ha valaki Chiang Maiba vagy más belföldi célpontra szeretne repülni, akkor először Bangkokban kell tölteni egy éjszakát, majd másnap tud tovább utazni Thaiföldön belül.

Thaiföldi programok (Bangkok, Phuket, Krabi programok, túrák és transzferek, magyar asszisztencia, idegenvezetés) ügyében pedig természetesen továbbra is ajánlom magamat, a másik oldalamon érdemes körülnézni: www.BangkokCharlie.com

*

Érdemes a Bangkok Charlie Facebook oldalra feliratkozni, vagy a Twitter folyamot követni, mert ott szerepelnek mindig a legfrissebb hírek, röviden

*

Szállásfoglalás magyarul: Agoda vagy Booking.com Neked nem kerül többe, de a blogot támogatod vele

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása